Автор Макс Мельник 13:07 Кримінал, Новини

Причетного до смерті дівчини суд у Вінниці залишив під домашнім арештом

Вночі 24 вересня поблизу селища Глухівці на Вінниччині п’яний водій легковика схибив при маневруванні на залізничному переїзді. Від удару вантажного потягу загинула 15-річна дівчина. Кермувальника затримали. Нині Вінницький міськсуд обрав йому запобіжний захід. Протягом 2 місяців молодик перебуватиме під домашнім арештом.

Нагадаємо, на Вінниччині дівчина загинула через те, що п’яний водій «підставив» автівку під вантажний потяг.

Як повідомляє Вінницький міський суд, під час судового засідання розглядалося клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу підозрюваному у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) КК України.

«Судом встановлено, що підозрюваний, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, позбавлений права керування транспортним засобом, проте рухався на автомобілі між населеними пунктами Вінницької області. Проігнорувавши вимоги світлозвукової сигналізації регульованого залізничного переїзду, виїхав на залізничний переїзд та зіткнувся із бічною частиною вантажного потягу», – йдеться у повідомленні.

Неповнолітня пасажирка автомобіля від отриманих травм загинула на місці події.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами судового розгляду, суд задовольнив клопотання прокурора та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб.

Наразі тривають слідчі дії. Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі.

Visited 108 times, 108 visit(s) today
Close Search Window