Автор Макс Мельник 17:03 Кримінал, Новини

На Закарпатті юного вінничанина підозрюють у підпалах декількох автівок військових та «Червоного Хреста»

В Ужгороді затримали 21-річного вінничанина. Його підозрюють у підпалі авто військових та міжнародної організації «Червоний Хрест». Силовики переконані, що хлопець працював на замовлення російських спецслужб.

У відділі комунікації поліції Закарпатської області зазначають, що затриманий двічі підпалював автівки військових, а ще одного разу «Червоного Хреста». Юного зловмисника викрили 24 вересня вночі, коли підпалив автомобіль «УАЗ», яким користувався військовий. 

Правоохоронці наголошують: до злочину хлопець ретельно готувався. Камери спостереження зафіксували, як днями раніше він приїхав до однієї з АЗС, придбав пляшку з водою і наповнив її пальним. Згодом, під час проведення обшуків, слідчі вилучили саме цю пляшку із залишками легкозаймистої речовини.

Окрім цього, за оперативними даними поліції затриманий причетний і до підпалу двох автівок на вулиці Баб’яка, що сталося вночі 16 вересня. Тоді вогнем було пошкоджено два автомобілі марки Nissan X-Trail: один з них належав міжнародній організації «Червоний Хрест», інший – військовослужбовцю. 

У ході слідства поліцейські встановили, що місяць тому представники російських спецслужб звʼязалися зі зловмисником через соцмережі. Вони запропонували заробіток від 1000 до 1600 доларів за підпали автівок військових. За класичною схемою, в якості підтвердження, виконавець мав надіслати відеопідтвердження. Зловмисник двічі виконав усі умови, однак жодного разу оплати так і не отримав.

Але пішов виконувати замовлення втретє… Не логічно, проте слідство зважує лише на ті докази, які вже має.

Підозрюваного тримають в ізоляторі тимчасового тримання. Досудове розслідування у справі здійснюють слідчі Служби безпеки України за процесуального керівництва обласної прокуратури. Правова кваліфікація у справі ч. 1 ст. 114-1 та ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України, тобто перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу. 

Затриманий може провести за ґратами до 10 років.

Visited 13 times, 1 visit(s) today
Close Search Window