Автор Макс Мельник 09:12 Кримінал, Новини

У руках вінничанина вибухнула тренувальна граната

Ввечері 20 вересня у Вінниці на території одного з домоволодінь вибухнула граната. Травмувався 44-річний чоловік. Перед вибухом він узяв до рук тренувальну гранату та витягнув запал.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, за попередньою інформацією слідства, на спецлінію 102 зателефонували через цей випадок близько 20.40.

Правоохоронці встановили: у руках вінничанина вибухнула ймовірно імітаційно-тренувальна граната. Внаслідок необережного поводження з боєприпасом у чоловіка травмовані пальці лівої руки. Його одразу госпіталізували.

Поліція провела огляд будинку. В одній з кімнат слідчі виявили понад три сотні набоїв різного калібру до автоматичної зброї. Вилучене направили на експертизу.

За цим фактом поліція розслідує провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Джерело походження та мета зберігання боєприпасу й набоїв наразі встановлюються.

У поліції нагадують, що навчальні гранати також вимагають обережного та вмілого поводження, інакше можуть становити небезпеку.

Visited 22 times, 22 visit(s) today
Close Search Window