Автор Макс Мельник 17:34 Кримінал, Новини

На Вінниччині через мільйонні збитки судитимуть ексдиректора комунального підприємства

Купівля екскаватора для комунального підприємства у Тульчинському районі за захмарною ціною стала предметом розслідування. За вживану техніку заплатили як за нову. Наразі провадження по вже колишньому директору, який ініціював придбання такої «золотої» техніки звершено, матеріали передано до суду.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, до суду скеровано обвинувальний акт. Тульчинською окружною прокуратурою чоловік обвинувачується у зловживанні службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої фізичної особи використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За версією слідства, експосадовець всупереч інтересам служби, використовуючи своє службове становище, уклав з фізичною особою підприємцем договір поставки та у подальшому договір купівлі-продажу екскаватора-навантажувача за ціною, яка значно перевищувала середньоринкову.

Під час процедури закупівлі з відома директора було змінено одну із суттєвих умов торгів – замість «придбання нового екскаватора» на «придбання уживаного екскаватора». Таким чином комунальне підприємство придбало уживаний екскаватор-навантажувач за ціною нового, сплативши ФОПу надлишкові кошти у сумі понад 1 млн  230 тис. грн.

Разом із обвинувальним актом до суду скеровано позовну заяву про стягнення з обвинуваченого завданих територіальній громаді збитків.

У разі доведення винуватості обвинуваченого в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Visited 1 278 times, 432 visit(s) today
Close Search Window