Автор Олеся Рудницька 10:14 Війна, Новини

У Вінниці прощаються з льотчиком Андрієм Гейком

За трагічних обставин у небі над Францією під час виконання учбового польоту 26 червня обірвалось життя капітана Повітряних Сил ЗСУ Андрія Гейка. Військовому було лише 38… Удома на нього чекали дружина і донечка, батьки та сестричка… Сьогодні у Вінниці військового проводжають до місця вічного спочинку.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Андрій Гейко з’явився на світ у Вінниці 23 лютого 1986 року. Після 9-ти класів 20-ї загальноосвітньої школи навчався у Вінницькому технічному коледжі, а потому успішно склав вступні іспити та закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Капітан був висококваліфікованим льотчиком. З-поміж іншого мав досвід пілотування американських винищувачів, який отримав у Сполучених Штатах Америки. Саме у період цих навчань Андрія й заскочила звістка про напад росії на Україну. Тож незабаром він долучився до захисту її неба. Воював в АТО/ООС у 2015-2016 рр, допоки дозволяло здоров’я.

Проте, й по завершенні військової кар’єри не полишав гуманітарної місії. Разом із миротворцями ООН на гвинтокрилі Мі-8 виконував завдання у гарячих точках планети, таких як Сомалі, Малі, Судан, Центральноафриканська Республіка. Усюди доставляв провізію та обладнання, рятував поранених та вивозив загиблих…

«Андрій завжди мріяв про небо. Загартовувався не лише фізично, сповідуючи активний спосіб життя, а й завжди добре навчався. Мав і неабиякі лінгвістичні здібності. Вже, коли був успішним льотчиком, володів англійською на рівні носіїв мови. Тож самостійно виходив на зв’язок, чим неабияк дивував своїх колег, – розповідає сестра загиблого Героя Марина. – Він завжди був там, де люди потребували допомогу і робив все від нього залежне, щоб врятувати життя…»

Церемонія прощання із Андрієм Гейком розпочалась сьогодні о 10:00 у колонній залі № 2 за адресою: вул. Батозька, 12. Після цього панахиду за загиблим відслужать у церкві, розташованій у Вінницьких Хуторах. Початок об 11:15.

Поховають Героя о 13:00 на місцевому кладовищі (Вінницькі Хутори, вул. Генерала Шаповала).

Вічна слава захисникові!

Visited 83 times, 1 visit(s) today
Close Search Window