Автор Макс Мельник 10:06 Кримінал, Новини

У Могилеві-Подільському поліція затримала двох водіїв, які допомагали чоловікам дістатися прикордонної смуги

У Могилеві-Подільському 8 вересня правоохоронці затримали викрили 38-річного вінничанина, водія Hyundai. За версією слідства, чоловік був ланкою у сприянні нелегальному перетину кордону. Разом з 70-річним спільником вони мали доставити чоловіків, які бажають опинитися у Молдові, до прикордонної смуги.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, жителя обласного центру викрили на тому, що він за винагороду довозив двох чоловіків з Харкова та Дніпра до Могилева-Подільського.

Фактично, це не забороняється. Єдине, що є вимога – перебування у прикордонній зоні лише з погодженням з ОВА. У немісцевих такого документу не було.

Втім, у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури кажуть, що вінничанин діяв спільно з батьком-пенсіонером, якому мав передати пасажирів, а той вже на автомобілі Fiat обіцяв доправити «туристів» до прикордонної смуги.

Нібито таку «екскурсію» до берега Дністра чоловіки оцінили у 25 тисяч гривень.

Обох водіїв затримали у процесуальному порядку. Автомобілі помістили на арештмайданчик.

За фактом перевезення людей до прикордонного міста слідчі поліції проводять досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Visited 22 times, 1 visit(s) today
Close Search Window