Автор 11:12 Війна, Новини, Спецпроєкт “Звичайний герой”

Аеророзвідник «Мурад» з Крижополя Вінницької області розповів про бойову роботу: «Під час повітряного полювання на ворога виникає азарт»

«Знайти та знищити ворожу техніку та живу силу» – такими словами аеророзвідник «Мурад» пояснює своє завдання. Молодий хлопець з Крижополя зазначає, що «з’являється азарт», адже таке полювання приносить користь…

Нещодавнно боєць з Вінниччини нищив ворога на Донеччині у районі Часового Яру у складі 41 окремої механізованої бригади.

У 2017-19 роках він служив у Нацгвардії. З початком повномасштабної агресії вирішив, що не має права сидіти вдома. Хоча у Крижополі на захисника чекають дружина, молодша сестра, мати.

«Я не народився з автоматом і каскою. Відслужив строкову службу, потім підписав контракт.

У ЗСУ вчать, щоб ти зберіг своє життя і приніс більше користі. Бояться всі, але ж це все рівно комусь треба робити.

Я одразу потрапив у 41-у. Колектив у нас хороший, дружний. Якщо хтось вагається, думає про «м’ясні штурми», скажу, що такого немає. Всі дружно боронять, навчають тому, до чого хист, ненавченого ніхто з «Калашем» нікуди не підправляє», – пояснює військовий.  

Про суть повітряного полювання

«Все, що знаходимо – нищимо, щоб навіть не було ніякого сліду. Під час штурму Часового Яру БМП з піхотою їхало, квадрацикли, багато піхоти. Ми здалека побачили, що вони сунуть, зарядили. Один скид зробили, і БМП вже не було. Здетонувало все їхнє БК, і машина розірвалась на шматочки. Квардацикли знищували на ходу, мотоцикли. Як відбувається – вони або зупиняються, або намагаються об’їхати розбиту техніку, ми робимо скид, влучаємо», – зауважує аеророзвідник.

«Мурад» розповідає, що під час деяких штурмів росіяни намагаються залучати багато броньованої техніки та квадрациклів.

«У таких випадках навіть не рахуємо, скільки скидів підряд робили, щоб по максимуму знищити ворога. Одного разу спалили великий склад боєприпасів. Це було ввечері. Як знайшли, одразу відпрацювали, то БК, пам’ятаю, детонували до 9-ої години ранку наступного дня», – згадує крижопільчанин.

Перший досвід

«Першою моєю ціллю була піхота. Вони їхали на «буханці». Мали висадити штурмовиків. Ми чекали, коли зупиняться. На жаль, кумулятива ще не було, а були гранати. Зупинились, вийшло п’ять росіян, зразу кинув. Троє «трьохсотих» оказалось, ще й «буханку» трохи пошкодило вибухом. Включився азарт. Врешті там їх там і «залишили» разом з «буханкою», – розповідає «Мурад».   

Маленький лікбез

Він демонструє різні скиди, які використовує як для броньованої техніки, так і для піхоти. Пояснює, що зазвичай, дрони літають з одночасно з кумулятивним та осколковим снарядами. Зазвичай, розрахунок з одним БпЛА складається з двох пілотів та бійця, який «працює з БК». На «полювання» їздять у трьох-чотирьох.

«Важливо мати гарну позицію, складно її знайти, підготовити, щоб це було максимально скритно. Але шукаємо та знаходимо», – каже військовий.

Редакція NaПарижі і Центр психології “Чумацький шлях” продовжує розповіді про наших воїнів у рамках проєкту «Звичайний ГЕРОЙ». Дякуємо 41-ій бригаді за допомогу. Разом до Перемоги. Окрема подяка компанії “Перчатка центр” і ФОП Вячеславу Шевченку

     

Підписуйтесь на сторінки NaПарижі official у соцмережах:

Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=61555871626583

Telegram  https://t.me/naparisi

Visited 33 times, 1 visit(s) today
Close Search Window