Автор Макс Мельник 11:58 Кримінал, Новини

На Вінниччині домашнього кривдника засудили до 2 років обмеження волі

Суровим є покарання чи ні?.. За систематичне домашнє насильство 49-літнього жителя одного із сіл Жмеринського району засуджено до двох років обмеження волі. Не ув’язнення, а саме обмеження. Спочатку вирок оголосив Жмеринський міськрайонний суд, а вчора, 4 вересня, з ним погодилась колегія Вінницького апеляційного суду.

Як уточнюють у пресслужбі ВАС, чоловік не відбув покарання за попереднім судовим рішенням та скоїв новий злочин. Тому остаточне покарання йому призначили за сукупністю вироків.

«Шляхом часткового приєднання до покарання, призначеного вироком 2024 року, невідбутої частини покарання за вироком 2023-го, остаточно призначити В’ячеславу Р. покарання у виді обмеження волі строком на два роки і два місяці», – йдеться в судових документах.

У листопаді 2023-го домашнього кривдника засуджено до двох років обмеження волі, але від відбування покарання звільнено із річним випробуванням. Том у грудні нетверезий засуджений знову нецензурно лаяв свою колишню дружину та погрожував фізичною розправою. Тобто він умисно і систематично вчиняв психологічне насилля щодо колишньої дружини, з котрою перебуває у сімейних стосунках. Це і призвело до психологічних страждань потерпілої.

Жінка, до речі, не раз викликала до чоловіка поліцейських. За результатами розгляду їхніх протоколів міськрайонний суд притягував порушника до адміністративної відповідальності. Тепер же чоловік відбуватиме реальне покарання за домашнє насильство як злочин.  

Згідно зі статтею 61 Кримінального кодексу України, нагадаємо, покарання у виді обмеження волі полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу без ізоляції від суспільства в умовах здійснення за нею нагляду з обов’язковим залученням засудженого до праці.

Visited 33 times, 1 visit(s) today
Close Search Window