Автор Олеся Рудницька 19:00 Життя, Новини

Поруч з Вінницею фермер планує розводити оленів та бізонів

Вінницький Подільський зоопарк називають майже контактним, адже умови, в яких живуть тварини максимально «лояльні». Однак, поруч з містом з’явиться інша локація, де копитні проживатимуть навіть у більш вільних умовах. Мова про справжню ферму у Малих Крушлинцях.

Про доволі амбіційний проєкт у передмісті повідомили у Вінницькій міськраді.

На сесії 23 серпня депутати погодили деталізовані додаткові умови здійснення соціально-економічного партнерства у селі. Про фермера відомо, що він збирається вирощувати цих тварин, а також налагодити органічне виробництво.

«Це рішення стосується підтримки малого бізнесу на наших приєднаних територіях – в Малих Крушлинцях. Там буде працювати екоферма, де вирощуватимуть оленів та бізонів. Це цікава історія з точки зору екотуризму, органічного харчування та можливості посилення економічного потенціалу наших приєднаних територій», – сказав очільник громади Сергій Моргунов.

Підприємцю надали в оренду земельну ділянку площею в понад 19 га. А він у свою чергу має облаштувати інфраструктури, використовувати енергоощадні технології, а також створити нові робочі місця.

За словами директора департаменту економіки і інвестицій Максима Мартьянова, ферма розрахована орієнтовно на 300 голів різних видів оленів та 20 американських бізонів. Туристичну локацію адаптують для реабілітації.

Visited 36 times, 1 visit(s) today
Close Search Window