Автор Олег Верлан 11:51 Війна, Місто, Новини

У Вінниці на Замковій горі урочисто підняли прапор України

Сьогодні, 23 серпня, Україна відзначає День Державного Прапора. З цієї нагоди на Замковій горі у Вінниці зібралися цивільні та військові, щоб взяти участь у церемонії урочистого підняття національного стяга.

Підняттю прапора передувала хвилина мовчання, під час якої вшанували пам’ять героїв України, які боролися і продовжують боротися за незалежність і свободу нашої держави.

«Гордість, надія, піднесення – ці почуття виникають завжди, коли підіймається наш державний прапор. Завжди! Коли на спортивному п’єдесталі – чемпіони-українці, коли наші альпіністи підкорюють гірські вершини, коли радіємо своїм трудовим здобуткам та відзначаємо знаменні дні, – зазначив голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий. – Поява нашого прапора на вулицях окупованих ворогом міст і сіл – це символ нашої незламності та мужності. Синьо-жовтий стяг на відвойованій у загарбників рідній землі – це віра у велику Перемогу. Наш прапор – не атрибут, наш прапор – утвердження української державності, соборності та самостійності».

«Під синьо-жовтим прапором єднаються українці. Традиційно, у цей день урочисто підіймаємо найбільший на Вінниччині прапор України. Це не просто символ. Він супроводжує нас у найважливіші моменти життя, від народження до останнього подиху. Під його кольорами ми святкуємо наші перемоги, і разом з ним сумуємо в часи втрат. Синьо-жовтий стяг об’єднує покоління, він – свідок нашої радості й болю, надій та боротьби. Його кольори віддзеркалюють небо та пшеницю, життя та свободу, а також невмирущу віру в краще майбутнє. Він завжди буде з нами, як символ нашої нації.

Шануймо, пишаймося, де б не були, що б не сталося. Пам’ятаємо ціну кожного піднятого українського прапора на деокупованих територіях України. Шануємо тих, хто віддав життя за кожен метр рідної землі, за кожен синьо-жовтий стяг», – привітала перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна.

«Наш прапор – це символ національної ідентичності, це той прапор, під яким віками українці боролися за свою волю і незалежність. У часи війни наш прапор – це символ незламності, мужності, патріотизму і героїзму. Під цим стягом хлопці ідуть в бій і захищають нашу країну на сході і на півдні. Вони борються за незалежність, на жаль, нерідко гинуть зі словами “Слава Україні”. Є багато прикладів, коли на окупованих територіях люди ховають прапор від ворогів, беруть їх, як найцінніше, коли виїжджають на підконтрольну Україні територію. Жовто-блакитний стяг – це символ України і українського народу», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Після церемонії підняття прапору Вінницький міський голова Сергій Моргунов, перша заступниця голови Вінницької ОВА Наталія Заболотна, голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий та командир військової частини 3008 Валентин Сірак погасили поштову марку «Все буде UA!». Вона виготовлена у формі мапи України.

Visited 122 times, 1 visit(s) today
Close Search Window