Автор 13:33 Життя, Новини, Партнери

Команда ГО «Вільні та Вірні» влаштувала для ветеранів, бійців та їхніх родин активний відпочинок на природі

17 серпня, до Дня Незалежності України, команда Вінницького осередку ГО «Вільні та Вірні» організувала патріотичний захід для ветеранів, військовослужбовців та їхніх родин. Захід відбувся в Долині УБД у місті Гайсині за підтримки ГО «Спілка учасників бойових дій АТО Гайсина та Гайсинського району». Учасники мали можливість провести час на природі, насолоджуючись активним відпочинком та підтримкою один одного.

Захід розпочався з молитви за Україну та вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої держави, а також тих, хто зараз захищає нашу свободу. Віктор Пигуля, голова Вінницького осередку ГО «Вільні та Вірні», зазначив: «Сьогодні ми зібралися, щоб наші військові могли відчути підтримку та згадати мирний час, коли все було інакше. Такі заходи — це не лише відпочинок, а й наша шана та подяка захисникам та захисницям України. Наша організація робить все можливе для підтримки ветеранів і розвитку ветеранської політики в Україні».

Програма заходу була насиченою та різноманітною: виставка воєнних трофеїв, майстер-класи, плетіння з макраме, анімація для дітей, рибалка, волейбол, настільний теніс, а також патріотичний концерт за участю місцевих колективів «Фантазія» та «Ласкаво просимо». Особливий захват викликав виступ військового оркестру Національної гвардії України «Червона калина». Крім того, для бажаючих було організовано консультації з юристами та психологами.

Громадська організація «Вільні та Вірні» заснована у 2023 році з ініціативи підполковника, воїна-добровольця ЗСУ Віталія Герсака. ГО об’єднала ветеранів, захисників, волонтерів, яким небайдуже майбутнє України. ГО «Вільні та вірні» ініціювала проведення міжнародної конференції «Створення дієвої ветеранської політики в Україні», яка пройшла в два етапи – у Києві в лютому та у Вашингтоні в квітні 2024 року. Голова ГО Віталій Герсак та очільник вінницького осередку Віктор Пигуля займаються адвокацією законопроектів та державних актів, які утворять сучасну, дієву нормативну базу для захисту соціальних прав ветеранів.

Visited 16 times, 1 visit(s) today
Close Search Window