Автор Олеся Рудницька 14:54 Життя, Новини

До Вінниці завезли завезли Comirnaty від Pfizer

До 16 серпня Вінницька область отримає додаткові омікрон-специфічні вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer).

Про це повідомляє МОЗ.

Вакцини з національного складу в регіонах отримують обласні центри контролю та профілактики хвороб за замовленням медзакладів та розвозять її до пунктів щеплень. У серпні замовлення на 13 740 доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) зробили місто Київ та 20 областей.

Потребу у ревакцинації визначає лікар – враховуючи затверджені МОЗ України рекомендації. Для первинної вакцинації та ревакцинації може бути використана будь-яка з доступних в країні вакцин проти COVID-19. 

Нагадаємо, у серпні у більшості західних регіонів значно зросла захворюваність. Вінниччина не стала виключенням. Проте місцеві посадовці наголошують, що ситуація контрольована.

Comirnaty від Pfizer-BioNTech – інноваційна вакцина на платформі мРНК, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Вакцина дозволена для екстреного використання для осіб від 12 років Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Її застосовують у США, Великій Британії, Канаді, ЄС, а загалом у майже 100 країнах світу. 

Ефективність проти так званого “дикого” варіанту вірусу SARS-CoV-2, який вперше виявили в Вухані, — 95%. За результатами британського дослідження, опублікованими в авторитетному науковому виданні “The New England Journal of Medicine” в серпні 2021 року, вакцина Comirnaty/Pfizer має ефективність 93,7% проти симптоматичного захворювання, викликаного штамом “Альфа”, та 88% для штаму “Дельта”.

Visited 13 times, 1 visit(s) today
Close Search Window