Автор Олеся Рудницька 10:30 Новини

Протягом тижня очікуються сильні магнітні бурі

Сьогодні, геомагнітні коливання будуть доволі сильними, щоб чутливі до них люди відчували характерні симптоми.

У понеділок, 12 серпня, очікується сонячна активність з К-індексом 6 (червоний рівень), що відповідає сильним геомагнітним хвилюванням. Про це повідомив Центр прогнозування космічної погоди (SWPC) NOAA.

Завтра, 13-го, сила бурі очікується на рівні 5 балів, а далі впаде до 4-х.

Помірний рівеньгеомагнітної напруженос­ті, як передбачають учені, слід очікувати 15, 16, 17 серпня.

Зазначимо, у такі дні чутливі до впливу маг­нітосфери можуть відчувати головний біль та мі­грень, підвищену чутливість до звуків та світла, агресивність та дратівливість, емоційну неста­більність, серцеві проблеми та аритмію, підвище­ний кров’яний тиск.

Сильного геомагнітного збурення, за пе­редбаченнями учених, слід очікувати 18 серп­ня. У цей день особи, чутливі до впливу магнітос­фери, можуть відчувати запаморочення та втрату рівноваги, утруднення координації рухів.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достатньо води, від­мовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайте­ся не перевтомлюватися та уникати стресів, три­майте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посиле­не нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S.Це — попередній прогноз. Він не стовід­сотково достовірний. Адже спророкувати рап­тові спалахи на всесвітньому Світилі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно не­можливо.

Visited 26 times, 1 visit(s) today
Close Search Window