Автор Макс Мельник 12:13 Кримінал, Новини

За одну добу четверо водіїв на дорогах Вінниччини намагались підкупити поліцейських

Незвичайно врожайною на пропозиції виявилася для правоохоронців п’ятниця, 9 серпня. Одразу четверо водіїв на дорогах Вінниччини намагались підкупити інспекторів. У трьох випадках гроші пропонували через кермування у стані сп’яніння, у четвертому – аби запобігти транспортуванню автівки на арештмайданчик. Усі факти спроби дати хабар задокументовані. Авторам пропозиція світить до 4 років ув’язнення.

Про це повідомляють у пресслужбі обласного главку.

Так, ранком у Гніванській громаді працівники поліції зупинили 40-річного водія ВАЗа за порушення Правил дорожнього руху. Інспектори помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння і запропонували пройти йому освідування. Алкотестер підтвердив, що водій перебуває в стані сп’яніння й поліцейські почали складати адмінматеріали на порушника. Аби уникнути покарання він почав пропонувати поліцейським неправомірну вигоду в сумі 10 000 гривень.

В обідній час неподалік смт Тиврів інспектори зупинили за порушення ПДР Peugeot, за кермом якого перебував 54-річний чоловік. Водія запідозрили у керуванні автомобілем напідпитку і запропонували пройти медичний огляд. Від освідування чоловік відмовився. Під час документування правопорушення водій намагався «вмовити» поліцейських його відпустити та пропонував їм 20 000 гривень.

Аналогічний злочин задокументували слідчі тульчинської поліції. 45-річний місцевий житель порушив ПДР і його зупинили працівники поліції. Від проходження медичного огляду він відмовився. За 10 000 гривень він «планував» домовитись з інспекторами за не складання на нього адмінпротоколу.

У смт Вороновиця 60-річний місцевий житель, не маючи права керування транспортними засобами, виріши покататись на автомобілі ВАЗ. Після складання адмінпротоколу водію повідомили, що його легковик буде поміщений на арештмайданчик. Після цього чоловік спробував «підкупити» поліцейських. Він поклав до їх службового авто 4000 гривень.

Стосовно водіїв поліцейські склали протоколи за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактами пропозиції неправомірної вигоди територіальними підрозділами поліції розслідуються провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Visited 81 times, 1 visit(s) today
Close Search Window