Автор 10:26 Життя, Новини, Партнери

Офіс туризму Вінниці організовує тур до «Йосафатової долини»

На 18 серпня Офіс туризму Вінниці організовує тур «Йосафатова долина». Він передбачає відвідування не тільки Шаргородщини, але й цікавинов у Немирові, Шпикові тощо.

Першою зупинкою стануть Великі вали – колись один із найбільших скіфських укріплених населених пунктів на теренах України періоду ранньої залізної доби України. А ще тут були знайдені залишки трипільського поселення віком близько 4000 років.

Далі побуваєте у вражаючому палаці княгині Щербатової, який нині є візитівкою Немирова. Історія його власниці, уродженої графині Марії Строганової, дуже трагічна. Через те, що в буремні роки Перших визвольних змагань вона передала свій маєток під шпиталь воякам Української Галицької Армії, більшовики, прийшовши до влади, розстріляли княгиню разом з її родиною.

А ще Марія Щербатова відома тим, що належала до знаменитого роду польських магнатів Потоцьких. Учасники туру відвідають іще одну відому місцину, пов’язану із цим родом – Сокілецький млин . Який, до речі, увійшов до ТОП-3 найвідоміших водяних млинів країни за результатами онлайн голосування, яке нещодавно проводила Україна Інкогніта.

Потім маршрут приведе до залишків Шпиківського замку-палацу та селища Чернівці із його цікавими сакральними пам’ятками. І апогей поїздки – Йосафатова долина, яку багато хто вважає християнською святинею Поділля ще із кінця XVII-го століття, коли пастухи поблизу кринички зустріли Богородицю із Немовлям, яка закликала ставити тут хрести

Visited 12 times, 1 visit(s) today
Close Search Window