Автор 16:44 Місто, Новини

У вінницькій Школі екотуризму розпочались заняття. Учням пропонують курс домедичної допомоги, сортування сміття, орієнтування та інше

В рамках проєкту проведення Школи екологічного туризму для дітей та підлітків із цього тижня почались заняття для юних дослідників та дослідниць різноманіття природи у віковій групі 10-12 років. Екошколу організували департамент маркетингу міста та туризму спільно з відділом екологічної політики департаменту відновлення та розвитку міської ради на виконання заходів Програми охорони навколишнього природного середовища ВМТГ. Загалом планується чотири зміни. Заняття безкоштовні. Фінішує проєкт 30 серпня. Про це повідомляє туристичний сайт Вінниці.

Першими слухачами та слухачками стали діти військовослужбовців. Оскільки мета проведення Школи – формування екологічної свідомості та культури взаємодії з природою через туризм, тож для підлітків дуже ретельно готували програму. Вона повинна виконати кілька завдань: привернути увагу дітей і підлітків до питань зміни клімату, збереження біорізноманіття, охорони лісів та водойм, поводження із відходами.

У перші дні зміни, яка триватиме 5 днів, для дітей провели курс із надання першої домедичної допомоги, влаштували прогулянку на SUP-бордах Південним Бугом, навчали спортивному орієнтуванню і правилам складання-розкладання туристичного спорядження. Також учасники та учасниці прослухали лекції про підготовку до туристичного походу і про користь сортування сміття, а ще долучились до прибирання прибережної смуги біля річки.

У наступні дні вони знайомитимуться із природою Сабарова, пройдуть екологічною стежкою до каменю Коцюбинського, спробують себе у слеклайн-квесті та скелелазінні, проведуть час у наметовому містечку і навчаться в’язати туристичні вузли. А ще посмакують польовою кухнею та пройдуться «Алеєю 12.7» на лівому березі Південного Бугу. Наприкінці зміни кожен юний слухач та слухачка отримають сертифікати про проходження Школи екотуризму.

Для участі у перших 2-х змінах відібрано по 25 підлітків (з родин захисників і захисниць), а наступних двох – по 15. Вони розподілені на дві вікові категорії – 10-12 років і 13-16 років. Усі заняття проводяться на безоплатній основі.

Окремо в рамках Школи екологічного туризму планують проводити й спеціальні події для широкої аудиторії (за попередньою реєстрацією). Зокрема, бердвочинг, похід малими річками, екскурсія екологічним маршрутом «Стежка Коцюбинського», лекції про сортування сміття, компостування (з демонстрацією) та інші. Анонси публікуватимуться на сайті Вінницької міської ради та фейсбук-сторінці департаменту маркетингу міста та туризму. Загалом проєктом планується охопити до 240 учасників та учасниць.

Visited 16 times, 1 visit(s) today
Close Search Window