Автор Макс Мельник 17:41 Місто, Новини

У Вінниці показали будівництво сухого порту

Те, що у Вінниці будують сухий порт, було відомо на початку року. Принаймні, NaПарижі писав про цілком реалістичні плани, який вкрай складно завадити. Наразі створення об’єкту відвідали представники міської влади.

«Це буде залізничний термінал , який покращить оперативне перевезення та обробку вантажу, а заразом і експортний та імпортний потенціал нашої держави. Він допоможе зв’язати центральні регіони країни з портами великої Одеси та через контейнерний термінал Мостиська з країнами ЄС», – зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Щоб було зрозуміло, що таке сухий порт, він пояснив», «це логістичний хаб з відповідною інфраструктурою, тільки не на морі, а на суходолі».

За словами Очеретного, на I-му етапі буде побудовано залізничну інфраструктуру та перший контейнерний майданчик пропускною спроможністю ≈30 тис.TEU/рік. Тим часом як 2000 TEU – це місткість контейнерного складу, який також буде побудований на I-му етапі.

«Сума приватних інвестицій у вінницький об’єкт складає понад 15 млн доларів, а будівництво поділене на дві черги. Стартували роботи навесні 2024 року. Наразі вже готова частина залізничних колій, ваговимірювальна система, а також складське приміщення на 3,5 тисяч м2», – зауважив він.

Очеретний зазначив, що на будівництві використовують матеріали вітчизняного виробництва. Так, щебінь та бетон – вінницький, гніванські шпали та рейки з Дніпра, а «вагова» з релокованого підприємства з Харкова.

«Вводити в експлуатацію сухий порт планують у 3 кварталі цього року. До кінця цього року тут працевлаштують близько 50 людей, наразі шукають механізаторів. А загалом планують створити 100 робочих місць», – додав посадовець.

Visited 158 times, 1 visit(s) today
Close Search Window