Автор Олеся Рудницька 11:59 Життя, Новини

Врятувати життя наших захисників: виїзні бригади Вінницького обласного центру служби крові щотижня працюють у громадах області

Днями в Самгородоцькій сільській територіальній громаді відбувся День донора, який провела виїзна бригада КНП «Вінницький обласний центр служби крові Вінницької обласної Ради». Цього разу кров здали 57 жителів громади. 

Про це повідомляє сайт Вінницької облради.

Ті, хто став донорами, вже добре знають, що 450 мл донорської крові можуть врятувати життя трьох пацієнтів. Нині ж у крові та її компонентах – особлива потреба: необхідно рятувати життя та здоров`я наших поранених захисників і цивільних громадян, які перебувають на лікуванні в медзакладах  регіону.

За словами директорки Центру служби крові Оксани Банах, виїзні бригади підприємства виїжджають до донорів в територіальні громади області по кілька разів на тиждень, попередньо домовившись із тамтешніми лікарнями, амбулаторіями та представниками керівництва міських, селищних і сільських громад.

«Ми щиро вдячні тим громадам, які заохочують своїх мешканців ставати донорами, тим, в яких розуміють, що сьогодні це вкрай важливо, – каже Оксана Банах. –  Найактивніші в плані донорства громади – Ладижинська, Шаргородська,  Могилів-Подільська,  Томашпільська, Барська, Жмеринська, Бершадська та Тульчинська.  Сподіваємося, що до цього переліку долучаться й інші».

Visited 12 times, 1 visit(s) today
Close Search Window