Автор Макс Мельник 10:12 Війна, Кримінал, Новини

Силовики Вінниччини затримали 17-річного хлопця, який за вказівкою росіян мав підпалити обласний ТЦК

Повідомлення про підпал Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки надійшло до поліції 6 липня близько 04:15. Невідома особа кинула в будівлю 2 пляшки із запальною сумішшю, внаслідок чого виникла пожежа. Вогонь загасили військові.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, особу правопорушника та його місцеперебування встановили оперативники Управління карного розшуку. Неповнолітнього мешканця Білгород-Дністровського району Одеської області правоохоронці затримали в одному з вінницьких хостелів.

Під час обшуків у фігуранта вилучено саморобну запалювальну суміш та мобільний телефон, який він використовував для фільмування злочину та спілкування з агресором.

Як з’ясувалось, навесніворожі спецслужби запропонували легкі гроші 17-річному хлопцю, який шукав в інтернеті роботу. Спочатку він виконував «тестові» завдання та надсилав росіянам фотографії з локаціями Сил оборони у портовому місті. Після цього український диверсант був «відряджений» до Вінниці для підпалу будівлі ТЦК, а звідти мав їхати на Житомирщину.

Поліцейські передали фігуранта працівникам УСБУ у Вінницькій області, котрі кваліфікували дії зловмисника за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (підпал, спрямований на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе оборонне значення, вчинений в умовах воєнного стану). За цією статтею йому повідомили про підозру.

Відповідно до санкції інкримінованої статті юнакові загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Також хлопець перевіряється на причетність до аналогічних злочинів на території інших регіонів.

Visited 27 times, 1 visit(s) today
Close Search Window