Автор Макс Мельник 10:36 Кримінал, Новини

У Вінниці за «кавову» схему крадіжок із «Сільпо» чоловіку дали умовний термін

Вінничанин декілька разів використав цікаву схему крадіжок з супермарткету «Сільпо». У торгівельній залі він складав продукту у пакет, а потім йшов не до каси, а замовляв каву та залишав приміщення… Не врахував спритник лише наявність камер відеонагляду. Після другого «вояжу» його затримали. Вінницький міськсуд врахував всі обставини, тому за крадіжки товару засудив чоловіка до умовного покарання.

Як зазначається у вироку суду, опублікованому 18 липня, чоловік намагався винести з “Сільпо” ковбасу, стейк форелі, чорний шоколад, пачку масла вершкового, мідії мариновані в олії зі спеціями, каву та зубну пасту. Товар він поклав у пакет, який тримав у руці, і замовив каву. А потім пішов із супермаркету повз касу. На виході його затримала охорона закладу та передала поліції.

Як з’ясувалось, 26 січня близько пів на сьому вінничанин виніс у пакеті копчену ковбасу, стейк форелі, чорний шоколад, пачку масла вершкового. Загальна вартість товару склала 1 212 гривень. За аналогічною «схемою» чоловік відвідав магазин 13 лютого, коли о 17:39 прихопив з полиць зубну пасту, мідії мариновані в олії зі спеціями, каву на загальну суму 518 гривень. Але другий «візит» закінчився зустріччю з охоронниками.

На судовому засіданні чоловік визнав свою вину. За словами обвинуваченого, допивши каву, пішов до туалету, який знаходився на території магазину, де переклав з пакета обрані ним продукти до кишень одягу. Після чого, переконався, що ніхто не спостерігає, пройшов повз каси до виходу. У лютому з товаром знову до кафе, а далі за звичною схемою…

Міський суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі. На підставі ч. 1 ст. 70 КК України йому визначили остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України громадянина звільнили від відбування призначеного покарання з іспитовим строком один рік. Початок іспитового строку обраховувати з дня ухвалення вироку, тобто 15 липня. На підставі п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України він має періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

Visited 6 534 times, 1 visit(s) today
Close Search Window