Автор Макс Мельник 11:42 Кримінал, Новини

Вінницький міськсуд визначив розмір застави підозрюваному у розтраті посадовцю

Вчора. 26 липня, підозрюваному у завданні збитків комунальному підприємству у Вінниці оголосили про розмір застави. Вона складає близько третини від суми збитків.

Про це повідомляє Вінницький міський суд.

Слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України.

Судом встановлено, що підозрюваний, за попередньою змовою, діяв відповідно до розробленого плану, що дозволяв збагатитися при використанні службового становища.

«Службовець дав вказівку опублікувати оголошення про проведення відкритих торгів заздалегідь визначеного екскаватора-навантажувача, підписував договір без наявності закупівлі, надав усне розпорядження головному бухгалтеру підготувати та проводити розрахунки. Таким чином, протиправними діями підозрюваного та його спільників комунальному підприємству завдано майнову шкоду в сумі 990 906,53 грн», – йдеться у повідомленні суду.

Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі  302 800 грн.

Visited 267 times, 1 visit(s) today
Close Search Window