Автор Олеся Рудницька 11:21 Війна, Місто, Новини

Підготовку КП «Вінницяоблводоканал» до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років обговорили на виїздній нараді

Голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, його перший заступник Володимир Кістіон, Вінницький міський голова Сергій Моргунов 24 липня ознайомилися з підготовкою комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років.

Про це повідомляє сайт Вінницької облради.

Участь у робочій поїздці взяли голова постійної комісії обласної Ради з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури Андрій Ковальов, голова постійної комісії обласної Ради з питань економіки, фінансів та бюджету Галина Якубович та члени цих комісій – Олександр Масленніков,  Олег Шевченко та Денис Мазуренко. Вони оглянули частину мережі, де проводяться роботи з санації магістрального водогону діаметром 400 мм.

Директор підприємства Дмитро Кістіон презентував стан підготовки КП «Вінницяоблводоканал» до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років, розповів про проблематику підприємства та завершення спільного проєкту зі Світовим Банком із реконструкції 10 км магістрального водогону. Зараз підприємство надає послуги з водопостачання 136,4 тис. абонентам та з водовідведення 126 тис. абонентам.

«Розроблено план заходів підготовки до опалювального періоду 2024-2025 років: заміна зношених ділянок водопровідних та каналізаційних мереж, заміна запірної арматури різного діаметру, обслуговування насосного обладнання на ВНС та КНС, промивка РЧВ, промивка мереж тощо. Об’єкти водопостачання та водовідведення підприємства на 100% забезпечені генераторами. На території відновлено три укриття для співробітників підприємства, – розповів Дмитро Кістіон. – Але найголовніше, річка Південний Буг – єдине джерело водопостачання для вінничан – має вже четвертий, найвищий клас забруднення. Для очищення води з такого джерела потрібно реагентів на суму від 500 тис грн на добу».

Сергій Моргунов повідомив, що зараз до «Вінницяоблводоканалу» прокладається нова мережа електроживлення.

«Ми повинні бути готові до різних сценаріїв. І сьогодні на водоканалі ми подивилися, як підприємство буде працювати в складних умовах, наскільки вони готові переключатися із загального міського електроживлення до генераторів або альтернативних джерел енергії, – сказав Сергій Моргунов. – Підприємство разом з обласною Радою, обласною військовою адміністрацією та Вінницькою міською радою досить ефективно працює над пошуком донорських коштів або ресурсів для реалізації проєктів. Це і модернізації водопідготовки, системи очистки стічних вод на Сабарові, і встановлення сонячних електростанцій. Необхідно враховувати програми, які є на рівні уряду, на рівні міста і можливості самого водоканалу».

Вячеслав Соколовий наголосив, що минулого тижня з його ініціативи відбулася спільна нарада обласної Ради, обласної військової адміністрації та Вінницької міської ради щодо підтримки підприємства у критичний період. На нараді розробили заходи про участь кожного в тому, щоб об’єкт критичної інфраструктури з водопостачання та водовідведення був готовий і працював для жителів міста та області.

«Для нас, для нашої команди, важливо, щоб вінничани, жителі тих громад, які обслуговує водоканал, були з водою. Ми розуміємо, що у воєнний час, коли ворог вражає енергетичні об’єкти, це не може не відобразитися на роботі такого важливого для міста та області підприємства, як «Вінницяоблводоканал». Але ми повинні зробити максимум для того, щоб підприємство стабільно працювало. Це спільне завдання обласної військової адміністрації, обласної Ради та Вінницької міської ради, – зазначив Вячеслав Соколовий. – Зараз основне завдання колективу – провести відповідні роботи, щоб підприємство було готове до осінньо-зимового періоду. А завдання влади – обласної адміністрації, міської та обласної рад – підтримати підприємство в цей час ресурсно».

За його словами, визначена потреба та солідарна участь в підтримці Вінницяоблводоканалу до кінця року, враховуючи тенденції зростання електроенергії.

Visited 19 times, 1 visit(s) today
Close Search Window