Автор Олег Верлан 15:10 Кримінал, Новини

Вінничанина Сергія Гупяка призначили заступником голови НАЗК

Колишній прокурор Вінницької обласної прокуратури Сергій Гупяк став заступником голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Сьогодні, 24 липня,  Віктор Павлущик підписав відповідне призначення.

Про це повідомляє НАЗК.

Вінничанин закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого, згодом – з відзнакою Національну академію прокуратури України.

«До призначення в Національне агентство Сергій Гупяк працював начальником четвертого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому, згодом керував цим відділом. З 2008 року працював в органах прокуратури, пройшовши шлях від слідчого до начальника управління прокуратури Вінницької області», – згадують біографію вінничанина у відомстві.

До речі, у 2022-2023 роках С.Гупяк був кандидатом на посаду директора Національного антикорупційного бюро України, увійшовши до трійки переможців конкурсу. Брав участь в цьогорічному конкурсі на посаду Голови НАЗК, де також дійшов до фіналу.

«Ми наразі виокремлюємо в діяльності НАЗК напрями формування та реалізації антикорупційної політики, а також поглиблюватимемо експретність фахівців Агентства в конкретних сферах, насамперед, найбільш уражених корупцією. Сергій Гупяк відповідатиме за реалізацію вже розроблених антикорупційних політик та заходів», – зазначив голова НАЗК Віктор Павлущик.

За його словами, посилення напрямку експертного стратегічного аналізу корупційних ризиків задля виявлення і усунення корупційних схем в усіх основних сферах функціонування країни – серед пріоритетів НАЗК.

Павлущак зауважив, що «досвід роботи Сергія Гупяка, його управлінські якості та бачення викликів і пріоритетів НАЗК, сформоване під час участі у конкурсі на посаду очільника Нацагентства, допоможуть йому ефективно розвивати ці напрями роботи та посилити інституцію».  

Visited 69 times, 1 visit(s) today
Close Search Window