Автор Макс Мельник 15:09 Кримінал, Новини

На Вінниччині передали до суду справу рецидивіста, який вирішив стати «провідником», аби допомогати перетнути кордон

За $10 тисяч раніше судимий за тяжкі злочини 49-річний житель Черкаської області пропонував сприяти у перетині держкордону тим, хто вирішив потрапити до Молдови. «Провідника»-рецидивіста затримали на Вінниччині після отримання авансу.  

Як повідомляють у пресслужбах прокуратури, поліції та СБУ, рецидивіст підшукував «клієнтів». Які бажають нелегально залишити межі України. Вінничанину «провідник» обіцяв супровід до кордону, попередньо обговоривши спосіб виїзду, місце та ціну «послуги».

Фігурант ретельно готувався до трафіку, адже навіть проводив інструктаж щодо правил поведінки при перетині кордону та гарантував переправляння їх до сусідньої країни. Свої послуги «провідник» оцінював у 10000 доларів. Затримали його у квітні під час отримання першої частини винагороди у сумі 1 000 доларів.

На підставі зібраних під час досудового розслідування доказів 18 червня слідчі скерували до суду обвинувальний акт із матеріалами кримінального провадження відносно обвинуваченого. Його дії кваліфікували за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За такий злочин передбачено до 9 років позбавлення волі.

Visited 36 times, 1 visit(s) today
Close Search Window