Автор Олег Верлан 13:10 Війна, Новини

В українців зможуть для військових вилучати транспортні засоби. Скільки автівок мають деякі нардепи?

Відповідно до нового законопроєкту про мобілізацію, як у фізичних осіб, так і підприємств можлива мобілізація транспортного засобу. Як будуть вилучати авто і які саме мобілізують?

Юристи пояснюють, що обсяги транспортних засобів за типами та марками, що планується залучити під час мобілізації, для підприємств усіх форм власності встановлять місцеві державні адміністрації за поданням ТЦК, яке, своєю чергою, отримає відомості про автомобілі юридичних осіб та громадян від МВС.

Йдеться про автівки, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань в рамках виконання підприємствами та громадянами військово-транспортного обов’язку.

Окрім того, відповідно до документа, підприємство зобов’язане забезпечувати у разі мобілізації доставку транспортних засобів та техніки до військової частини.

Забирати можуть транспортні засоби лише у випадках, якщо у людини їх більше одного. Крім автомобілів, мобілізувати можуть трактори та іншу сільгосптехніку.

Повернути транспортні засоби зобов’язані через місяць після оголошення демобілізації. Порядок компенсації шкоди, завданої транспортним засобам внаслідок їх залучення під час мобілізації, визначається Кабміном.

Отже у ТЦК отримають дані від МВС стосовно автомобілів у власності підприємців та громадян. Для керівників підприємств введуть частковий наряд щодо передачі транспортних засобів і встановлять обов’язок з оповіщення працівників. Скільки автомобілів мобілізують у кожній області, визначить місцева адміністрація.

А тепер, мабуть буде цікаво, яким є автопарк народних обранців. Користуються ним або ні, сказати складно, але цікаво, чи за поданням місцевих адміністрацій вилучатимуть авто парламентарів?..

Visited 26 times, 1 visit(s) today
Close Search Window