Автор Ігор Заіковатий 13:37 Життя, Новини

У Жмеринському районі шукають спосіб зменшити кількість бродячих собак і котів: увагу звернули на ринки та сміттєзвалища

Через епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин у Жмеринському районі Вінниччини 9 лютого відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при РДА. За її результатами визначено нагальні питання, а саме потреба зменшити чисельність вовків у Станіславчицькій громаді та бродячих собак і котів у районі загалом.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Постійне зростання випадків сказу змушують місцеву владу шукати способи для проведення кампанії з пероральної імунізації методом наземного розподілу принад з вакциною. Зважаючи на «виклики», комісія вирішила затвердити площу проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин на території Жмеринського району в розмірі 1353 км2. Крім того, у районі будуть працювати з місцевим населенням, аби люди сприяли оздоровленню своїх домашніх улюбленців, а не чинити опір імунізації.

Паралельно з цим, вирішили «активізувати роботу по зменшенню кількості бродячих, безпритульних собак і котів на адміністративних територіях, особливо в місцях їх скупчення (ринки, заклади громадського харчування, сміттєзвалища, балки, лісопосадки, тощо)».

Як саме відбуватиметься «активізація робіт», у публічній площині не вказують. Одним з напрямків можна вважати ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ.

Також, зважаючи на скарги мешканців сіл Вознівці і Тарасівка Станіславчицької ТГ, перед Вінницькою ОВА будуть клопотати про врегулювання чисельності хижих тварин на території громади.

Visited 11 times, 1 visit(s) today
Close Search Window