Автор Ігор Заіковатий 13:07 Війна, Новини

На Вінниччині створена мережа реабілітаційних закладів. Спеціалізовані відділення функціонують у 14 лікарнях

На Вінниччині триває розбудова мережі реабілітаційних відділень. Саме таке нещодавно обладнали у Тульчинській райлікарні. З моніторинговим візитом її відвідала директорка департаменту охорони здоров‘я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

Про це повідомляє Вінницька ОВА.

Заклад увійшов до кластерних лікарень спроможної мережі Вінницького госпітального округу. Там проведені ремонтні роботи для розміщення відділення реабілітації на 20 ліжок цілодобового перебування хворих. На нове відділення заклад витратив близько 700 тисяч гривень власних коштів.

Іще майже 9 мільйонів гривень виділила Тульчинська міська рада. За ці кошти провели капітальний ремонт покрівлі будівлі хірургічного корпусу, виготовили проєктно-кошторисну документацію та розпочали роботи з капітального ремонту пасажирського ліфта, виготовили ПКД на «Реконструкцію терапевтичного відділення (з термомодернізацією) під реабілітаційне відділення та покращили матеріально–технічну базу лікарні, зокрема, обладнання для відділення реабілітації.

Під час перебування посадовиці у відділенні перебувало 12 пацієнтів.

З ними працюють троє лікарів фізичної та реабілітаційної медицини, троє фізичних терапевтів, два ерготерапевта, двоє терапевтів мови та мовлення і один психолог.

Як зазначила перша заступниця начальника ОВА Наталя Заболотна, лікарня вже уклала з НСЗУ договори про надання медичних послуг за програмою медичних гарантій на загальну суму 59,9 мільйонів гривень. Зараз лише лютий, а дохід від наданих послуг складає 1,6 мільйонів гривень.

«Нагадаю, що на Вінниччині створена розгалужена мережа реабілітаційних закладів. Зокрема, 14 закладів області надають стаціонарну реабілітаційну допомогу та 14 закладів – амбулаторну допомогу дорослим і дітям. Станом на сьогодні підписали контракт з НСЗУ по даному виду медичної допомоги 10 закладів охорони здоров’я. Процес контрактування продовжується», – зауважила Н.Заболотна.

Visited 12 times, 1 visit(s) today
Close Search Window