Автор Ігор Заіковатий 13:07 Війна, Новини, У кулуарах

На Вінниччині СБУ затримала торговця зброєю, який хотів продати криміналітету російську зброю

Співробітники СБУ затримали троговця зюроєю, який поанував забезпечити «товаром» російського виробництва місцевий криміналітет. Під час затримання у чолвоіка вилучили російський автомат Калашникова, понад тисячу набоїв та десяток бойових гранат.

Про це повідомляє пресслужба Управління СБ України у Вінницькій області. 

«Трофейну» зброю він ховав на території власного домоволодіння. У межах кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)», – йдеться у повідомленні.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Комплексні заходи проводили спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва органів прокуратури.

Джерела NaПарижі зазначають, що затримання відбувалось на території Дашівської громади.

У пресслужбі Вінницької обласної прокуратури повідомляють, що житель Гайсинської району продав автомат конструкції Калашникова, револьвер, 5 гранат та 1080 набоїв. Крім того, за результатами обшуку місця проживання «зброяра» було вилучено ще 5 гранат, гвинтівку з оптичним прицілом та порох.

Громадянина затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (придбання, зберігання та збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу).

Судом щодо нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення 242 тис. грн застави. За скоєння інкримінованого кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років.

Visited 9 times, 1 visit(s) today
Close Search Window