Автор Ігор Заіковатий 10:40 Війна, Новини

Наслідки наймасштабнішої повітряної атаки росіян у лютому

Вночі та ранком 7 лютого Росія завдала масованої атаки по Україні. Спочатку ворог застосував дрони типу «Шахед», а потім ракети. Під ударом опинився Київ, Харків, Миколаїв, а західні регіони. Ракети летіли через Вінниччину у бік Львівщини. Відомо про пожежі, руйнування, загиблого та постраждалих.

Отже, росіяни використовували Ту-95МС та Ту-22М3 для запуску ракет, а також майданчики, якиіпідлаштовано для пуску «шахедів» та ракет іншого класу… За даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, противник здійснив кілька ударів по території України, використовуючи різні засоби повітряного нападу – ударні БпЛА, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети.

Аби налякати НАТО одна з ракет у межах Львівщини летіла в напрямку Польщі, а на відстані 20 км до кордону розвернулась на 180 градусів. На перехоплення ракети вилетіло три польських F-16.

Загалом застосовано 64 засоби повітряного нападу:

  • 20 «Шахедів» (Чауда – Крим);
  • 29 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 з десяти літаків стратегічної авіації Ту-95МС (пуски – Енгельс, Каспійське море);
  • чотири крилаті ракети Х-22 з бомбардувальників Ту-22М3 (район пусків Севастополь, Курськ);
  • три крилаті ракети морського базування «Калібр» з носіїв у Чорному морі (район пусків – Новоросійськ);
  • три балістичні ракети «Іскандер-М» (пуски із мису Тарханкут – Крим, Воронезької обл. – РФ);
  • п’ять зенітних керованих ракет С-300 (район пусків – Бєлгородська обл. – РФ).

У результаті бойової роботи вогневими засобами Повітряних Сил та Сил оборони знищено 44 повітряні цілі:

  • 26 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
  • 3 крилаті ракети «Калібр»;
  • 15 БпЛА «Шахед».

Київ

У столиці під час повітряної тривоги працювала ППО, у місті та навколо збито близько 20 ракет Х-101/Х-555/Х-55, які заходили кількома хвилями з різних напрямків.

Наслідки через падіння уламків є у Дніпровському, Деснянському та Голосіївському районах. Зокрема, у Голосіївському районі сталася пожежа у 18-поверховому будинку на кількох поверхах. Є постраждалі. В цьому районі також спалахнули автівки та СТО.

Крім того, у Дніпровському районі уламки пошкодили високовольтні лінії. Через що в цьому районі аварійне відключення електрики. Люди залишилися без світла.

Загалом у столиці внаслідок ворожої атаки наразі 9 постраждалих. З багатоповерхівки в Голосіївському районі госпіталізували вже 6 осіб. Серед них – вагітна жінка. Екстрені служби працюють на місці. Ще двох постраждалих госпіталізували в Дніпровському районі. А одному медики надали допомогу на місці.

Також в столиці пошкоджено магістраль теплопостачання на лівому березі столиці. Фахівці зʼясовують масштаби.

О 9:15 в ДТЕК повідомили, що протягом трьох-чотирьох годин заживлять будинки за резервними джерелами живлення, а до кінця дня планують відновити нормальну роботу електромереж.

Харків

У місті розпочався обстріл ракетами С-300 з 6:00. Зафіксовані влучання у Слобідському районі. Ворог завдав щонайменше чотирьох ударів. Є пошкодження нежитлової інфраструктури. Отримала легкі поранення 52-річна жінка.

Миколаїв

Росіяни атакували місто «Шахедами» і ракетами. Пошкоджено житловий приватний сектор та об’єкт інфраструктури. У першому пошкоджено близько 40 приватних будинків. Ракета влучила у дорогу, утворилася велика вирва. Вибуховою хвилею пошкоджено будинки. Через важкі поранення помер чоловік, ще декілька людей постраждали.

Також вибухи лунали у Дрогобичі (Львівська область) та на Черкащині.

Visited 17 times, 1 visit(s) today
Close Search Window