Автор Ігор Заіковатий 21:24 Війна, Новини

З полону повернули 100 захисників, зокрема двох з Вінниччини

Сьогодні, 8 лютого, з полону повернули 100 українців. Серед них двоє – з Вінниччини.

«Серед врятованих військовослужбовців цього разу 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонців. Усі визволені – рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 – оборонці «Азовсталі»), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках», – зазначила керівниця центрального представництва в Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Юлія Приймак.

За її словами, щонайменше 28 визволених мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому виповнилося 62 роки, а наймолодшому – 20.

«Вдалося врятувати, зокрема, медика, який у надскладних умовах рятував поранених на «Азовсталі», рідних братів Миколу та Романа», – зауважила вона.

На даний момент, від початку повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося визволити вже 3135 Захисників та Захисниць.

Вдячність за надану допомогу та сприяння в організації цього обміну висловлюють Об’єднаним Арабським Еміратам.

«Серед звільнених сьогодні з полону – двоє вінничан. Вітаємо вдома!», – повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Visited 10 times, 1 visit(s) today
Close Search Window