Автор Ігор Заіковатий 20:05 Конфлікти, Новини, У кулуарах

Зі стріляниною: ДБР підтвердило затримання керівника Тульчинської прокуратури Хоменка та заступника начальника РДА Мургу, якого називають «другом Борзова»

Сьогодні, 8 лютого, близько 13-ої години, у Тульчині, поблизу будівлі окружної прокуратури відбулась стрілянина та низка гучних затримань. Раніше NaПарижі писав про те, що співробітники ДБР на хабарі затримали керівника окружної прокуратури Пилипа Хоменка. Тепер стало відомо про більш шокуючі подробиці. Але все по порядку.

Отже, як і обіцяли редакції у Бюро, наразі є офіційний реліз.

«Затримали керівника однієї з окружних прокуратур Вінницької обласної прокуратури та його спільника – заступника голови державної адміністрації цього ж району. Вони вимагали та отримали хабар від директора одного з держпідприємств за не створення перешкод при здійсненні господарської діяльності, повернення вилученого майна та закриття кримінального провадження.

П.Хоменко

Керівник прокуратури, маючи вплив на орган досудового розслідування та підпорядкованих йому прокурорів, вирішив підзаробити на наданих йому державою владних повноваженнях. Для вжиття заходів конспірації та уникнення викриття, прокурор залучив до вимагання свого товариша, заступника голови райдержадміністрації, який і висунув підприємцю вимогу про передачу 4 тис. доларів США», – йдеться в офіційному повідомленні.

Як зазначають у ДБР, «передача неправомірної вигоди здійснювалась у два етапи: 2 тисячі доларів США авансом та ще 2 тисячі доларів після формування прокурором підстав для закриття провадження та досягнення домовленості із місцевими слідчими суддями про скасування арештів на майно, вилучене у кримінальному провадженні».

Працівники ДБР затримали фігуранта та його спільника після отримання останньої частини у сумі $2 тис. під час розподілу хабаря.

«Проводяться невідкладні обшуки за місцями роботи та проживання затриманих, інші першочергові слідчі дії для здобуття всіх доказів вчиненого злочину. Готується повідомлення про підозру затриманим за ч. 3 ст. 368 КК України та клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора», – додають у Бюро.

Наскільки відомо NaПарижі з власних джерел у силових органах, затримання поблизу будівлі прокуратури відбувалось із стріляниною, адже фігуранти намагались втекти.

Ба більше, заступником голови РВА є Михайло Мурга, який був призначений на посаду 10 березня 2021 року. Про його участь у цій «справі» сьогодні писав ТГ-канал «Труха», але потім видалив новину. Джерела редакції запевняють, що у Тульчинському районі існувала стала «схема» вимагання коштів у керівників підприємств за те, щоб не відкривати кримінальне провадження.

М.Мурга

Аграріїв лякали цікавість «органів» до земельних питань і нібито пошук порушень, інших – проблемами з оплатою податків. «Подяка» посадовцям не завжди гарантувала «безпеку». Крім того, іноді посадовці безпідставно «піднімали ставки», простіше кажучи розмір неправомірної вигоди.

Існування цієї «схеми» не залишало осторонь правоохоронців. Але потрібен був той, хто погодиться «здати» вимагачів. Коли він знайшовся, фігурантів затримано.

І наостанок, за непідтвердженими даними (хоча джерела запевняють, що це відповідає дійсності) М.Мурга відверто заявляв, що перебуває у дружніх відносинах з начальником Вінницької ОВА С.Борзовим, що дозволяє «вирішити усі питання».

Саме про затримання «друга Борзова» Мургу повідомила «Труха», але згодом «зняла» новину. Мабуть, причини відомі лише редакторам. Можливо, хтось з Києва зателефонував.

P.S. За інформацією джерел NaПарижі, адміну “Трухи” запропонували “зняти” у структурі, яка відповідає за розслідування. Підприємство, у директора якого вимагали кошти, спеціалізується на лісозаготівлі.

Visited 518 times, 1 visit(s) today
Close Search Window