Автор Ігор Заіковатий 13:18 Війна, Новини

Деталі удару «Шахедами» по нафтобазі у Харкові, коли у будинку поруч заживо згоріла ціла родина

У ніч на 10 лютого з Курщини росіяни атакували Харків. У Немишлянському районі міста сталось декілька вибухів. Спочатку місцева влада повідомляла про влучання дронів у АЗС, але потім визнала – БпЛА поцілили у нафтобазу.

Як зазначив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в Telegram, ворожі дрони вдарили по складу паливно-мастильних матеріалів. Всього було запущено щонайменше 10 дронів з ворожої території, збили вісім, два вдарили по нафтобазі.

«Під час влучання стався витік палива. Воно спалахнуло, ця вогняна суміш охопила чотири вулиці, у людей фактично не було шансу і часу вийти фізично навіть з будинків», – сказав голова ОВА.

Джерела NaПарижі у місті вказують, що нафтобаза збудована ще за радянських часів. Вона функціонувала весь цей час. Після влучання дизпаливо почало розливатися на сотні метрів у бік проспекту Тракторобудівників. Сприяло цьому ще те, що ґрунт був промерзлим. Рідина не всмоктувалась, а рухалась далі. Дрони влучили з різницею у декілька хвилин.

За словами О.Синєгубова, через масштабну пожежу було евакуйовано 50 людей, чотирьох врятували фактично з вогню, зокрема, дитину.

Пожежа знищила 15 будинків (постраждало значно більше), загинули семеро осіб (в одному будинку заживо згоріли п’ятеро людей), серед них троє дітей. Тіло немовляти ще шукають. В одному з будинків загинула сім’я з п’яти осіб.

«Ще зберігається небезпека повторного витоку палива. Один резервуар ще повністю заповнений. наразі наші підрозділи ДСНС локалізували пожежу, однак небезпека ще зберігається. Місце події охороняється, у випадку необхідності розширимо зону евакуації й відселення», – заявив Синєгубов.

Visited 7 times, 1 visit(s) today
Close Search Window