Автор Ігор Заіковатий 12:56 Новини

Вінниччина залишається лідером за кількістю отримувачів субсидій

Головне управління Пенсійного Фонду України у Вінницькій області підбило підсумки роботи за 2023 рік. Загалом функціонує 27 сервісних центрів та 66 віддалених робочих місць у кожній громаді. Пенсій, страхових виплат, грошових допомог, житлових субсидій і пільг виплачено на суму понад 26 млрд грн.

Як зазначила перша заступниця начальника ОВА Наталя Заболотна, Вінниччина залишається лідером за багатьма показниками, зокрема, за кількістю отримувачів житлових субсидій.

Пенсіями забезпечили 434 тисячі жителів регіону. Завдяки проведенню індивідуальних та масових перерахунків досягнули зростання цих виплат. Середньомісячний розмір пенсії цивільних пенсіонерів зріс на 14,1%, а військовослужбовців – на 17,9%.

Також Наталя Заболотна зауважила, що в області реалізували виплату разової грошової допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також членам сімей загиблих Захисників і Захисниць до Дня Незалежності України. Таку виплату отримали майже 35 тисяч людей.

«У підсумку маємо більше 26 мільярдів гривень вчасно виплачених пенсій, страхових виплат, грошових допомог, житлових субсидій та пільг жителям Вінницької області. І це другий рік повномасштабного вторгнення. Цей факт ще раз доводить спроможність нашої держави та надзусилля усіх працівників ПФУ, аби кожна людина отримала свої кошти», – зауважила посадовиця.

Visited 5 times, 1 visit(s) today
Close Search Window