Автор Ігор Заіковатий 10:59 Новини, Спорт

Вінничанин Олександр Казік став триразовим чемпіоном змагань з біатлону серед спортсменів з порушеннями зору

Вінничанин Олександр Казік разом зі своїм гайдом та тренером Сергієм Кучерявим став триразовим чемпіоном змагань з біатлону серед спортсменів з порушеннями зору. Другий етап Кубка світу з лижних перегонів та біатлону проходив у італійському місті Мартель з 29 січня по 5 лютого.

Про це повідомляє Вінницька ОВА.

Як зазначив очільник області ОВА Сергій Борзов, переможними для спортсменів стали дистанції: спринт на 7,5 км., спринт переслідування на 2,4 км., та гонка на дистанції 10 км.

Першу золоту медаль спортсмен здобув у перший день чемпіонату, 21 січня, (біатлон, спринт, 7,5 км, гайд Сергій Кучерявий). На четвертий день змагань (біатлон, середня дистанція) Казік здобув друге “золото” (гайд Сергій Кучерявий).

Олександр Казік — український лижник, біатлоніст, майстер спорту України міжнародного класу з біатлону, дворазовий срібний призер зимових Паралімпійських ігор 2018 у Пхьончхані. У грудні 2022 він виборов золоту нагороду на зимовому Кубку світу з лижних перегонів та біатлону.У березні того ж року спортсмен став переможцем зимової Паралімпіади в Пекіні. Олександр Казік родом із міста Бар, має вади зору.

Visited 15 times, 1 visit(s) today
Close Search Window