Автор Ігор Заіковатий 17:35 Війна, Кримінал, Новини

Виявили за допомогою дрона: вінничанин у гідрокостюмі намагався здолати Дністер, аби потрапити до Молдови

На півдні Вінниччини прикордонники затримали двох жителів регіону та одного іванофранківця, які у різний спосіб намагалися перетнути кордон. Хто планував здолати Дністер попри бурну течію, а хто полями хотів дістатися родичів у «ПМР».   

Про це повідомляє Могилів-Подільський прикордонний загін.

«37-річного жителя Вінниці вартові кордону, за допомогою дрона, виявили під час спроби здійснити «заплив» через Дністер до суміжної держави. Щоб вдало здійснити задумане чоловік використовував гідрокостюм. Однак спроба виявилась марною, плавця затримав прикордонний наряд на катері», – йдеться у повідомленні.

А от 58-річного мешканця прикордоння Вінниччини «засікли» за декілька метрів від державного кордону. Чоловік визнав, що йшов полями до сусіднього села у «ПМР» у гості до родичів. Так ближче, ніж через пункт пропуску.

До речі, це не перша його незаконна мандрівка. Місцевий житель не одноразово притягувався до адміністративної відповідальності за спробу порушення державного кордону. Щоразу він запевняв, що порушує закон для скорочення часу та відстані.

Третім порушником виявися мешканець Івано-Франківщини. Він також планував незаконно потрапити у Молдову через придністровський сегмент українсько-молдовського кордону. Але місцеві здали.

«Про рух невідомого, на околиці села Червона Поляна, сповістив прикордонників місцевий житель. 24-річного чоловіка затримали за кількасот метрів від держрубежу», – повідомили у ДПС.

Відносно затриманих порушників складено матеріали про адміністративне правопорушення. Справи скеровано до суду.

Visited 17 times, 1 visit(s) today
Close Search Window