Автор Ігор Заіковатий 14:46 Новини, Партнери

Фонд держмайна продає старовинний спиртзавод. Від покупця вимагається сплата боргів у 25 млн

Фонд держмайна повідомляє, що 15 лютого відбудетсья аукціон щодо продажу єдиного майнового комплексу держпідприємства «Чечельницький спиртовий завод». Він розташований в однойменному селищі на півдні Вінницької області. Стартова ціна – 2,7 млн грн.

Загальна площа заводу – 10,9 тис. м². До комплексу входить 44 одиниці нерухомого майна, 37 одиниць рухомого та 17 транспортних засобів. Земельні ділянки, на яких розташоване підприємство (у Чечельнику та закинутий залізничний термінал в м. Кодима на Одещині), не продаються.

Підприємство не працює з 2009 року. Станом на 30 вересня 2023 року завод мав заборгованість у 24,6 млн грн, і покупцю доведеться сплатити ці борги. Також на балансі підприємства є кілька житлових будинків, які не приватизуються.

Бажаючі взяти участь в аукціоні можуть зареєструватись до 14 лютого.

До речі, продається завод без ліцензій на виробництво алкоголю, тому відновлення винокуріння чи виробництва дріжджів має небагато сенсу.

Хіба що цікава архітектура цегляної будівлі заводу другої половини XIX сторіччя можливо, привабить туристичний бізнес як основа для готелю в стилі стімпанк.

Що відомо про Чечельницький спиртовий завод?

Підприємство, яке виникло як Винокурний завод у 1860 році в Ольгопільському повіті Подільської губернії. Завдяки модернізації 1920-30-х років підприємство збільшило свою продуктивність у 40 разів.

За радянських часів завод став лідером у Вінницькій області та ключовим підприємством райцентру. З набуттям незалежності України, Чечельницький спиртзавод був переданий під управління Держкомітету харчової промисловості, а з 1996 року – став частиною «Укрспирту».

Visited 18 times, 1 visit(s) today
Close Search Window