Автор Ігор Заіковатий 10:21 Війна, Новини

У Вінниці прощаються з військовим Сергієм Маркушем, який загинув поблизу Мар’їнки

Сьогодні, 12 лютого, Вінниця проводжає до Небесного Війська відданого сина Батьківщини Сергія Маркуша. Загинув воїн у бою поблизу Мар’їнки 7 лютого. Йому було лише 37 років…

Про це повідомляє Вінницька міськрада.

Сергій Маркуш народився у Вінниці 11 березня 1986 року. По завершенню ліцею №1 здобув професійну освіту муляра. Багато років створював затишок та тепло в оселях вінничан. Звістка про повномасштабний наступ ворога в Україну застала Сергія під час роботи у Польщі.

Рішення повернутися з-за кордону, щоб захищати Батьківщину від рашистів, чоловік прийняв відразу. Вже у квітні минулого року став у лави Збройних Сил України. Разом із побратимами 46-ї окремої аеромобільної бригади воював на Донецькому напрямку.

«На вмовляння матері повернутися додому із війни Сергій завжди відповідав, що не може так вчинити. Інакше підведе свої побратимів та командира, – згадують рідні Героя. – Його у війську цінували за самовідданість і готовність виконувати найскладніші військові завдання. Від рядового Сергій швидко дослужився до звання молодшого сержанта. Він був вірний присязі й робив усе для Перемоги. На жаль, йому не судилося дожити до неї…»

Поховають воїна об 11:00 на кладовищі у мкрн. Пирогово.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Visited 8 times, 1 visit(s) today
Close Search Window