Автор Ігор Заіковатий 10:51 Війна, Новини

Сирський заявив про виведення українських військ з Авдіївки

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про виведення українських підрозділів з Авдіївки. Експерти Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що наразі українські підрозділи «здійснюють відносно контрольований відхід» з міста.

«Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах», – зазначив Сирський, додавши, що вживаються заходи «для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій».

Головнокомандувач ЗСУ впевнений, що «Авдіївку ми все одно повернемо».

За словами командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександра Тарнавського, українські військові «відповідно до отриманого розпорядження, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції».

Раніше президент Володимир Зеленський сказав, що в ситуації з намаганням російської армії захопити Авдіївку він вимагає від військового керівництва насамперед зберегти життя захисників України.

Наразі ISW, спираючись на наявні візуальні докази, оцінює, що приблизно три з половиною кілометри відокремлюють російські позиції від оточення українських військових у місті.

Фахівці припускають, що українським силам, можливо, доведеться проводити контратаки, щоб здійснити впорядкований вихід з Авдіївки, а російські зусилля, спрямовані на те, щоб ускладнити або запобігти виведенню українських військ, можуть стати досить виснажливими.

«Дякую бійцям за гідний бій, який дали ворогу в Авдіївці, в умовах тотальної кількісної переваги росіян у живій силі, в техніці, у снарядах. Зробили все, і навіть більше. Дякую за стійкість кожному.

Відходимо на підготовлені позиції, щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару. Дякую командуванню за виважене рішення. Бій триває», — пояснив керівник 3-ої бригади Андрій Білецький.

Visited 14 times, 1 visit(s) today
Close Search Window