Автор Ігор Заіковатий 11:37 Місто, Новини

Протягом зими «холодним асфальтуванням» відновлено аварійні ділянки на 48 вулицях Вінниці

Після значних опадів і суттєвих перепадів температури відбувається руйнування асфальтного покриття. Щороку у Вінниці взимку через це дороги ремонтують за технологією «холодного асфальтування». На даний момент її застосували на понад 400 м2 покриття в місцях аварійних ділянок на 48 вулицях міста.

Про це повідомляє департамент комунального господарства та благоустрою ВМР.

«Наразі низькі температури не дозволяють нам працювати з гарячими асфальто-бетонними сумішами. Але щоб утримувати дороги в задовільному стані, ремонтні бригади використовують холодний асфальтобетон та спецтехніку – рециклери», – йдеться у повідомленні.

Як це відбувається? Спершу ділянку готують до асфальтування. Просадку в дорожньому покритті чи вибоїну прочищають від бруду, а далі за допомогою газових горілок випарюють залишки води і розігрівають основу ремонтної карти.

«Підготовлену карту обробляємо бітумом – матеріал, який фактично «склеює» існуючий асфальт з тим, що буде укладатися далі. Після того, як ці роботи виконані, ремонтна карта заповнюється асфальтобетонною сумішшю, розігрітою рециклером. Фінішна частина – ущільнення за допомогою катків та віброплит», – додають у департаменті.

Visited 6 times, 1 visit(s) today
Close Search Window